Welke wijnkast voor u?

EuroCave biedt meer dan twintig soorten wijnkasten. Tel daar de vele plateaus, deuren en ombouwmogelijkheden bij op, en er zijn duizenden mogelijkheden. Hoe kunt u nu kiezen? Onze verkoopadviseurs bieden u natuurlijk graag deskundige begeleiding bij het aanschaffen van de voor u perfecte wijnkast, maar hieronder treft u alvast enkele vragen die het aanbod wat inzichtelijker kunnen maken.

Bewaren of serveren?

De kasten van EuroCave zijn leverbaar voor verschillende doeleinden. Wat u met uw wijnen wilt doen, is cruciaal om een goede keuze te maken. Lees hieronder de mogelijkheden, of laat Frankrijks voornaamste sommelier John Euvrard ze uitleggen.

 
 • Bewaren; de ideale bewaartemperatuur is voor alle wijnen hetzelfde, namelijk rond de 12°C. Als u uw wijnen voor meerdere jaren onder de juiste condities wilt bewaren, zijn de 1-zone wijnkasten van EuroCave dan ook het meest geschikt. Deze kasten bootsen het klimaat van de beste natuurlijke wijnkelder perfect na. Ga naar onze Pure 1 zone-kasten.
 • Serveren;de ideale serveertemperatuur verschilt sterk per wijn, Als u uw wijnen graag direct serveerklaar wilt hebben, is een serveerkast voor u de beste optie. Dit kan op verschillende manieren gerealiseerd worden.
  • Verschillende wijnen, van wit tot rood; onze multi-zone kasten creëren een temperatuurverloop, met onderin een lage temperatuur voor wit en bovenin een hoge temperatuur voor rood. De temperatuur loopt geleidelijk op per niveau, zodat iedere soort wijn op de ideale serveertemperatuur ligt. Ga naar onze Pure multi-zone kasten.
  • Eén soort wijn, rood of wit; onze 1-zone kasten kunnen ingesteld worden tussen 5 en 20°C, en zijn dus ook prima geschikt voor grotere hoeveelheden van dezelfde soort wijn. U kunt de kast bijvoorbeeld instellen op 8°C voor wit, of 18°C voor rood. Ga naar onze Pure 1 zone-kasten.
 • Bewaren èn serveren; voor wie het beste van twee werelden wil, bieden wij verschillende kasten met meerdere temperatuurzones. Hierin heeft u de beschikking over zowel bewaar- als serveerruimte.
  • Nadruk op bewaren; onze 3-zone kasten zijn hiervoor het meest geschikt. Deze kasten beschikken over een groot bewaargedeelte, met aparte koel- en chambreervakken. In beide vakken passen ongeveer 14 flessen. Ga naar onze Pure 3 zone-wijnkasten.
  • Nadruk op serveren; onze multi-zone kasten met temperatuurverloop bieden onderin veel ruimte voor uw witte wijn en bovenin veel ruimte voor uw rode wijn. In het midden heeft u een aantal plateaus tussen 10 en 14°C, die ideaal zijn om wijnen voor langere tijd te bewaren. Ga naar onze Pure multi-zone kasten.
Hoeveel flessen?

EuroCave biedt kasten van 10 tot 250 flessen. Welke capaciteit u nodig heeft, is van groot belang om het juiste type en de juiste indeling te bepalen. Overigens horen wij regelmatig van klanten dat de wijncollectie snel groeit na aanschaf van een wijnklimaatkast; bij twijfel kunt u dus beter een iets te grote kast nemen dan een iets te kleine.

Welke indeling is voor u het beste?

Onze kasten kunnen ingericht worden met een brede selectie plateaus voor verschillende functies.

 • Schuifplateaus, voor ultieme bereikbaarheid; deze plateaus op rollagers zijn uitschuifbaar, zodat uw wijnen altijd overzichtelijk opgeslagen en makkelijk bereikbaar zijn. Vooral interessant als u veel verschillende soorten heeft en regelmatig een fles pakt.
 • Vaste opslagplateaus, voor de hoogste capaciteit; deze stevige plateaus kunnen een groot gewicht dragen, en u kunt er dan ook tot wel 77 flessen op stapelen. Met deze plateaus benut u de capaciteit van uw kast optimaal. Vooral interessant wanneer u veel soortgelijke wijnen heeft, die lange tijd in de kast blijven liggen.
 • Presentatieplateaus, voor de uitstraling; met deze plateaus kunt u uw flessen rechtop of schuin neerzetten, zodat uw betere wijnen mooi in beeld komen. Achter het presentatiegedeelte zit bovendien een opslagplateau, zodat het verlies aan capaciteit beperkt blijft.

U kunt natuurlijk ook verschillende plateaus combineren, om de voor u ideale indeling samen te stellen. Mocht u na een tijdje de indeling willen veranderen, dan zijn alle plateaus gewoon los bij te bestellen.

Wordt de wijnkast vrijstaand geplaatst of ingebouwd?

Alle wijnkasten van EuroCave kunnen vrijstaand geplaatst worden. De kasten uit onze Compact-serie kunnen echter ook ingebouwd worden. De afmetingen van deze kasten zijn gebaseerd op de standaardafmetingen van huishoudelijke apparatuur, en passen dus probleemloos in de meeste keukens.

Welke uitstraling zoekt u voor uw wijnkast?

De kasten van EuroCave zijn niet alleen technologisch superieur; ze zijn ook ontwikkeld om in ieder interieur te passen. Of u nu een simpele bewaarkast zoekt voor in de garage, of een prachtig wijnmeubel voor in de woonkamer, met de opties van EuroCave vindt u gegarandeerd wat u zoekt.

 • Glasdeur; om uw wijnen mooi in het zicht te leggen, kunt u uw kast voorzien van een glasdeur. Deze is voorzien van een UV-filter, zodat het licht geen schadelijke invloed op uw wijn heeft.
 • Kleuren; de kasten van EuroCave kunnen in verschillende kleuren geleverd worden.
 • Basic uitvoering; u wilt gewoon de beste technologie, zonder al te veel franje? Bekijk dan eens onze Première wijnbewaarkasten.
 • Wijnmeubels; onze kasten kunnen voorzien worden van een luxe bekleding of wijnmeubel. Hiervoor kunt u kiezen uit bijvoorbeeld RVS, leer of verschillende houtsoorten. Bekijk onze ombouwsets.

Zoeken mobile