Wijnkelder advies

Weinig ruimtes in uw huis zullen u zoveel plezier verschaffen als een prachtige wijnkelder. Een wijnkelder aanleggen kan dan ook een heerlijke bezigheid zijn. Helaas horen wij regelmatig over projecten die juist tot grote frustratie of onvrede leiden, omdat belangrijke zaken worden vergeten. Bij EuroCave vinden we goed advies dan ook essentieel; alleen zo bent u verzekerd van een wijnkelder waar u vele jaren onbezorgd plezier van heeft.

Is uw wijnkelder goed ingericht?

Omdat de wijnrekken in een wijnkelder aan strenge eisen moeten voldoen, biedt EuroCave alleen het beste. Hieronder leest u waar een goed wijnrek zoal aan moet voldoen.

Efficiënt gebruik van ruimte

Als u veel wijn heeft, wilt u uw ruimte natuurlijk zo efficiënt mogelijk gebruiken. Een wijnrek dat veel loze ruimtes oplevert, kan u veel capaciteit kosten. De wijnrekken van EuroCave zijn modulair, en kunnen dus aan vrijwel iedere situatie worden aangepast. Bovendien hoeft u de wijnrekken niet halfleeg te laten vanwege het gewicht; de stevige wijnrekken van EuroCave kunnen volledig worden gevuld, zonder dat de plateaus doorbuigen.

Stabiliteit

Een keldervloer is niet altijd vlak. Wiebelende wijnrekken zijn daarom eerder regel dan uitzondering. In extreme gevallen kunnen de wijnrekken zelfs omvallen; eeuwig zonde van uw wijn natuurlijk. De wijnrekken van EuroCave zijn voorzien van altijd stabiele stelvoetjes en kunnen aan de muur bevestigd worden.

Bereikbaarheid

Als u een mooie wijnkelder heeft, wil u natuurlijk ook dat uw flessen binnen handbereik liggen. Wijnkelders met her en der opgestapelde wijnkisten zijn echter verre van zeldzaam, net zoals flessen die vrijwel onbereikbaar achterin een wijnrek liggen. Met het Modulorack wijnrek voor wijnkisten heeft u uw wijnkisten handzaam opgeslagen op schuifplateaus, en in onze andere wijnrekken liggen de flessen dankzij geringe diepte en eventueel schuifplateaus direct binnen bereik.

Design

Wat kan een echte wijnliefhebber meer behagen dan een sfeervol ingerichte wijnkelder? Niet veel, weten we bij EuroCave. Toch zien we veel kelders waar de wijnrekken duidelijk geen prioriteit waren. Niet alleen zonde voor uzelf, maar ook weinig indrukwekkend als u vrienden uw kelder laat zien. Bij EuroCave hebben we daarom wel rekening gehouden met het design.

Vochtbestendigheid

Een goede wijnkelder heeft een hoge luchtvochtigheid. Opmerkelijk veel wijnrekken zijn hier echter niet tegen bestand. Schimmelvorming is dan ook een veelgehoord probleem. De wijnrekken van EuroCave, zowel de houten als metalen, zijn voorzien van een speciale coating, om het ontstaan van schimmels en het vergaan van de wijnrekken te voorkomen.

Is uw wijnkelder geklimatiseerd?

Als u een speciale wijnkamer aan wilt leggen, is het klimaat een belangrijke vereiste. Zelfs als u een kelder heeft, zijn de ideale bewaaromstandigheden niet gegarandeerd.

Volledige klimaatbeheersing

Natuurlijk wilt u uw wijnkelder op de juiste temperatuur houden, zo rond de 12°C. Daar houdt het echter niet op. Als u uw wijn onder de beste condities wilt bewaren, moet u ook de luchtvochtigheid en luchtcirculatie goed regelen. De wijnkelder koeling van EuroCave reguleert alle elementen die het perfecte kelderklimaat vormen.

 

 

 

 

 

 

 

  • Koelen èn verwarmen, voor een perfect stabiele temperatuur.
  • Handhaving van de natuurlijke luchtvochtigheid van uw kelder, boven de 50%.
  • De gekoelde of verwarmde lucht circuleert continu rondom uw flessen.

Isolatie

Om het beste resultaat uit uw klimaatregelaar te halen, en de gebruikskosten zo laag mogelijk te houden, is een goede isolatie van de wijnkelder belangrijk. EuroCave raadt geëxtrudeerd polystyreen aan, waarvan 8 cm gelijkstaat aan een bakstenen muur van 5 meter. Daarnaast raden wij u aan de wijnkelder te contoleren op de volgende zaken, die vaak vergeten worden.

  • Warmwaterleidingen, bijvoorbeeld van vloerverwarming
  • Apparaten die warmte afgeven.

Verlichting

Natuurlijk is het prachtig om uw wijnkelder te voorzien van verlichting. Wijn ontwikkelt zich echter het beste in het donker. Als u verlichting in uw wijnkelder wilt plaatsen, raden wij sterk aan om te kiezen voor amberkleurige verlichting, die geen warmte en UV-straling afgeeft. Voor meer advies staan onze verkoopadviseurs voor u klaar.

Stilte

U wilt in alle rust van uw wijnkelder genieten. Zeker wanneer uw kelder grenst aan uw woonkamer of keuken is het belangrijk dat uw klimatisering fluisterstil is. Veel systemen voldoen hier niet aan, maar de INOA klimaatregelaars van EuroCave hebben een geluidsniveau van 36 dB. Bovendien geeft het systeem nauwelijks trillingen af, wat de ontwikkeling van uw wijn ten goede komt.

Zoeken mobile