Ervaring en innovatie

In 1976 heeft René Martin, de oprichter van EuroCave, de allereerste wijnklimaatkast ontwikkeld. Zijn missie: iedere wijnliefhebber in staat stellen om wijn onder ideale omstandigheden te bewaren. Niet lang daarna volgde de eerste wijnserveerkast, waarin iedere wijn op de juiste serveertemperatuur kan worden gehouden. Sindsdien heeft EuroCave zich als enige aanbieder gespecialiseerd in systemen om optimaal in die twee behoeften te kunnen voorzien. Dat heeft in de loop der jaren veel spectaculaire innovaties opgeleverd, die wij u niet willen onthouden.   

 • Uitvinding van de wijnklimaatkast
  1976 wijnklimaatkast   De eerste wijnklimaatkast zag in 1976 het levenslicht. De Fransman René Martin, grondlegger van EuroCave, wilde zo een oplossing bieden aan alle wijnliefhebbers die niet over een eigen wijnkelder konden beschikken.

  Martin was de eerste die zich realiseerde dat een gewone koelkast niet in staat is om wijn een optimale verzorging te bieden. Zijn wijnklimaatkast regelde niet alleen de temperatuur, maar ook luchtvochtigheid en luchtcirculatie. Daarnaast was de kast voorzien van schuifplateaus, waarmee de flessen eenvoudig onder handbereik lagen. Het zijn deze elementen die EuroCave op de kaart hebben gezet, en die al meer dan 35 jaar de basis van ons succes vormen. 
    Pure wijnkast
  EuroCave - 1976       EuroCave - 2014
 • Introductie Compact inbouwkasten
  56-serie
  Compact wijnkoelkast
    Om voor iedere situatie een oplossing te kunnen bieden, introduceerde EuroCave in 1997 de Compact-serie. Deze wijnkasten werden speciaal ontwikkeld om ingebouwd te kunnen worden in een keuken, en de afmetingen komen dan ook overeen met de standaardafmetingen van huishoudelijke apparatuur. Daarnaast waren de eerste Compact wijnkasten voorzien van een ventilatiesysteem aan de voorkant, zodat het niet meer nodig was om een gat in het keukenblad te maken.

  De Compact 56-serie bestond uit zowel bewaar- als serveerkasten, en kon dus in de belangrijkste wijnbehoeften voorzien. Bovendien bestonden er kleine en grote modellen, variërend van 35 tot 150 flessen. Verder konden de Compact-kasten worden voorzien van een glasdeur of een technische deur, die naar eigen inzicht afgewerkt kon worden.

  De Compact-serie heeft sinds 1997 veel wijzigingen doorgemaakt, maar behoort nog altijd tot onze meest populaire series. Lees hier meer over de huidige Compact wijnkoelkasten.
 • Introductie wijnkelder koeling
  CL-A
  CL-A wijnklimaatregelaar
    Onze ervaring leert dat men snel geneigd is om te denken dat iedere kelder automatisch een goede wijnkelder is. Een misvatting die al menige wijncollectie heeft geruïneerd. Om ook wijnliefhebbers met een kelder van dienst te kunnen zijn, heeft EuroCave in 2001 het assortiment uitgebreid met diverse klimaatsystemen voor de wijnkelder. Met deze units wordt niet alleen de perfecte temperatuur gecreëerd, maar ook luchtvochtigheid en luchtcirculatie. Zo kunt u van iedere kelder, en trouwens ook van enige andere ruimte, een perfecte wijnkelder maken.

  Lees hier meer over onze wijnkoelingen.

  Naast de klimatisering van de wijnkelder, heeft EuroCave in hetzelfde jaar ook een breed assortiment aan wijnrekken op de markt gebracht. De traditonele EuroCave waarden van de beste zorg, gebruiksgemak en uitstraling zijn bij deze wijnrekken duidelijk terug te vinden.

  Lees hier meer over de wijnrekken. 
 • Introductie Classic 83-serie
  83 wijnkasten   In 2005 werd onze moderne Classic-serie geïntroduceerd. Hoewel er werd voortgebouwd op de successen van eerdere series, zoals de Confort, beschikte de Classic 83-lijn over veel nieuwe mogelijkheden. Sommige opties van de oude wijnkasten werden standaard, en sommige elementen waren geheel nieuw. De Classic-beschikte onder meer over:
  • Amberkleurige verlichting: amberkleurige verlichting geeft geen warmte of UV-straling af, en is daarom niet schadelijk voor de wijn. De verlichting kent drie instellingen: permanent aan, alleen aan als de deur open staat, of permanent uit.
  • Alarmsysteem: dankzij het alarmsysteem kunt u uw wijn zonder zorgen bewaren. Het systeem werkt met een combinatie van geluid en visuele signalen, zodat u het direct weet als er iets mis gaat. Het alarmsysteem waarschuwt onder andere als de temperatuur of luchtvochtigheid afwijken van de ingestelde temperatuur, als de deur te lang open blijft staan, of als het koolstoffilter vervangen moet worden.

  In 2014, na 38 jaar trouwe dienst, heeft de Classic-serie afscheid genomen van wijnliefhebbers wereldwijd. Maar vanzelfsprekend niet zonder een waardige opvolger. Lees meer over de nieuwe standaardserie wijnkasten.   

  EuroCave - 2005    
 • 30-jarig jubileum
  jubileumkast - dicht   In 2006 vierde EuroCave het dertigjarig jubileum. Dat moest uiteraard groots gevierd worden, met een Limited Edition wijnkast. Deze 1-zone wijnkasten, gebaseerd op onze Classic 83-serie, waren voorzien van een prachtig motief van druivenranken, geïnspireerd door de Zen-kunst. De jubileumkasten konden geleverd worden met dichte deur of glasdeur.

  Naast de buitengewone afwerking, waren deze wijnkasten voorzien van alle luxe opties die de kasten van EuroCave altijd hebben gekenmerkt:
  • Verlichting en alarmsysteem.
  • Perfecte handhaving van alle condities voor het ideale kelderklimaat.
  • Ruime keuze in plateaus, zodat de kast naar eigen inzicht kon worden ingericht.
    jubileumkast - glas
  Jubileumkast met dichte deur       Jubileumkast met glasdeur
 • NeoFresh en Hand van de Sommelier
  LogoNeoFresh  

  NeoFresh koeltechnologie

  De revolutionaire koeltechnologie van NeoFresh is geïnspireerd op de werking van de beste natuurlijke wijnkelders. Het systeem reguleert de temperatuur namelijk op basis van circulatie van koude lucht. Deze koude lucht wordt geproduceerd bij temperaturen boven de 0°C, waardoor de natuurlijke luchtvochtigheid wordt behouden. Dankzij de geleidingskanalen in de zijwanden en de ventilatoren bovenin de compartimenten, worden zijwanden en lucht in de wijnkast constant op de ingestelde temperatuur gehouden.
       
   Hand van de Sommelier schuifplateau  

  Hand van de Sommelier

  Het Hand van de Sommelier schuifplateau biedt ongekende flexibiliteit en gebruiksgemak. Dit plateau is namelijk voorzien van voorgevormde handjes, die ieder flestype perfect ondersteunen. Bovendien zijn de handjes naar eigen inzicht te plaatsen en te verschuiven, zodat zelfs Champagne- en Magnumflessen zonder moeite opgelegd kunnen worden.
 • Introductie energiezuinige Pure wijnklimaatkast
  Pure wijnklimaatkast   In ons streven naar de allerbeste zorg voor uw wijn, hebben wij in 2012 de Pure wijnklimaatkast geïntroduceerd. Dankzij een vernieuwd koelmiddel en verbeterde isolatie heeft de Pure een A+ energielabel kunnen verwerven. Daarmee is deze wijnklimaatkast de zuinigste op de markt, wat zowel voor u als voor uw wijncollectie belangrijke voordelen biedt.
  • Een grote besparing op uw energierekening in vergelijking met andere wijnklimaatkasten.
  • Beter voor het milieu, zodat ook in de toekomst wijn op de beste, natuurlijke wijze geproduceerd kan worden.
  Daarnaast kent de Pure natuurlijk alle andere voordelen van de EuroCave wijnklimaatkasten
  • Alle condities voor het ideale wijnkelderklimaat worden perfect gehandhaafd.
  • Stijlvolle vormgeving, met pianozwarte of full glass deur.
  • Ruime keuze in plateaus om de wijnklimaatkast naar eigen inzicht in te richten.

  Meer informatie over de Pure? Klik hier.

  Pure wijnklimaatkast    

Zoeken mobile