EuroCave als investering

Wijn is altijd een investering. Wellicht wilt u uw wijncollectie enkele jaren in waarde laten toenemen om deze te verkopen. Of juist helemaal voor uzelf houden voor een ongeëvenaard plezier. Hoe dan ook, een kwalitatief hoogwaardig wijnbewaarsysteem is onmisbaar. En hoewel er ongetwijfeld goedkopere systemen op de markt zijn, biedt alleen EuroCave u de zorg en gemoedsrust die ervoor zorgen dat uw wijncollectie zijn waarde behoudt, in iedere zin van het woord.      

Een systeem voor het leven

Van een mooie wijncollectie kunt u uw hele leven plezier hebben. Het is niet meer dan redelijk om dat ook van uw bewaarsysteem te verlangen. Toch bieden maar weinig systemen op de markt een oplossing voor de lange termijn. Het merendeel sneuvelt of veroudert snel, en vaak laat het gebruiksgemak in de praktijk veel te wensen over. Dat kost u op termijn niet alleen geld, maar het maakt van uw wijn een bron van irritatie, in plaats van plezier. En dat is natuurlijk eeuwig zonde.

Kies daarom voor EuroCave. Met onze oplossingen kunt u wel jarenlang onbezorgd genieten van uw wijn. Wij durven zelfs te stellen dat de echte wijnliefhebber in zijn of haar leven niet meer dan twee keer bij EuroCave binnen hoeft te lopen. Wilt u weten waarom? Kom naar het EuroCave Experience Center, of lees verder.

Flexibiliteit

In de loop der jaren kan uw smaak veranderen, en ongetwijfeld zult u nieuwe wijnen leren kennen. Wellicht heeft u veel wijnen uit dezelfde streek, of wilt u juist uit alle delen van de wereld iets proberen. Wat u ook zoekt, een systeem dat op uw persoonlijke wensen kan worden afgestemd, en dat ook mee kan groeien als die wensen veranderen, is van grote waarde. Dat weten we bij EuroCave uit ervaring. Regelmatig horen wij verhalen van wijnliefhebbers die genoegen namen met een simpeler systeem, om enkele jaren later tot de conclusie te komen dat het niet meer kon voldoen aan de nieuwe eisen.

Met de systemen van EuroCave zal u dat niet overkomen. Zowel ons wijnkasten als wijnrekken zijn ontwikkeld om helemaal mee te kunnen groeien met uw wijncollectie. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Indeling van de wijnkast; wij bieden veel plateaus voor verschillende situaties, die bovendien makkelijk kunnen worden verplaatst. Ook kunnen wij altijd extra plateaus leveren, zelfs voor onze oudste wijnkasten.
  • Temperatuurinstelling van de wijnkast; de wijnkasten zijn leverbaar met verschillende temperatuurzones, die u zelf kunt instellen. Voor de meeste kasten kunt u kiezen uit een groot temperatuurbereik, van 5 tot 20°C.
  • Modulaire wijnrekken; alle wijnrekken van EuroCave zijn modulair, en kunnen dus in iedere situatie worden geplaatst. Bovendien kan die opbouw altijd worden aangepast, en blijven onderdelen altijd leverbaar.

Levensduur

WijnvatUw mooiste wijnen hebben vele jaren van ongestoorde rust nodig als ze hun top willen bereiken. Het is dan ook belangrijk dat u uw systeem niet om de paar jaar hoeft te vervangen. Toch is dat een risico dat u met veel producten op de markt loopt. Zeker een technologisch geavanceerd en specialistisch product als een wijnklimaatkast vereist de nodige ervaring en wijnkennis, die lang niet iedere fabrikant in huis heeft. Bij EuroCave hebben we dat gelukkig wel, wat blijkt uit de zeer lange levensduur van onze wijnklimaatkasten; officieel vijftien jaar, maar in de praktijk is twintig jaar geen uitzondering. Van tijd tot tijd keren sommige klanten zelfs na twintig jaar terug met een prima functionerende wijnkast, die ze in willen ruilen voor een moderner exemplaar.

Hoe realiseren wij die langere levensduur? Het simpele antwoord: door superieure kwaliteit en service te bieden. Alle producten van EuroCave worden gemaakt met hoogwaardige materialen en door de beste vaklieden. Daarnaast worden de systemen uitvoerig getest voordat ze de fabriek verlaten. Hieronder ziet u slechts enkele punten waarop EuroCave de concurrentie ver achter zich kan laten.

  • Levensduur van schuifplateaus. De schuifplateaus van onze wijnkasten en wijnrekken zijn gemaakt om minstens 160.000 bewegingen te doorstaan. Dat komt neer op 20 bewegingen per dag, gedurende 22 jaar. Daarnaast is voor de plateaus gebruik gemaakt van onbederfelijk exotisch hout, dat van nature vochtafstotend is. Zo wordt voorkomen dat het hout op den duur vervormt.
  • Reserveonderdelen blijven altijd leverbaar. Mocht er ondanks alle zorgen toch iets stuk gaan aan uw systeem, dan heeft EuroCave zelfs voor de oudste wijnkasten nog de onderdelen en expertise in huis. Waar u bij veel concurrenten uw wijnkast weg zou kunnen gooien als deze na enkele jaren kapot gaat, zorgen we er bij EuroCave voor dat deze de beloofde levensduur zal vervullen.
  • Bescherming tegen luchtvochtigheid. Voor de inrichting van uw wijnkelder is het belangrijk dat u een systeem kiest dat is bestand is tegen vocht. Het lijkt voor de hand te liggen, maar veel wijnrekken op de markt zijn hier niet op ontworpen. Dat leidt in de loop der jaren tot roest- of schimmelvorming. De wijnrekken van EuroCave zijn wel bewerkt, met lijnzaadolie of epoxy, om jarenlang zonder problemen in een vochtige wijnkelder te verblijven.

Gebruiksgemak

Wanneer u een systeem aanschaft waar u vele jaren gebruik van wilt maken, is gebruiksgemak van groot belang. U wilt toch niet dat u iedere keer als u een bepaalde wijn zoekt, u uw hele verzameling overhoop moet halen. Of dat u allerlei verschillende flestypen, zoals Bordeaux, Elzas en Champagne, op elkaar moet stapelen, zodat uw collectie constant dreigt om te vallen. Het zijn veel kleine irritaties, maar gedurende de jaren verworden die kleine irritaties vaak tot grote ergernissen. Ook dit soort verhalen horen wij namelijk vaak van wijnliefhebbers die een minderwaardig product hebben gekocht, en naar EuroCave komen voor een oplossing.

Bij EuroCave willen we niet alleen dat onze producten vele jaren meegaan, maar ook dat u uw systeem al die tijd naar volle tevredenheid kunt gebruiken. Daarom zijn onze producten ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Wilt u vele jaren van irritatie en daarmee bederf van uw wijngenot voorkomen? Kies dan direct voor EuroCave. Wilt u weten waarmee wij het verschil maken? Hieronder slechts een greep uit onze pluspunten.

  • Vakindelingen. Met de verschillende plateaus kunt u in alle wijnkasten een indeling creëren die geheel aansluit bij uw wijnverzameling. Zo kunt u kiezen voor grote vakken voor wijnen waar u er veel van heeft, of juist de schuifplateaus, waarop iedere fles apart ligt. Ook onze wijnrekken bieden veel mogelijkheden om naar eigen inzicht te worden ingericht, zoals diverse plateaus en verstelbare wanden. Alle systemen kunnen worden voorzien van kaartjes of wijnleitjes, waarop u aan kunt geven welke wijn in welk vak ligt.HvdS
  • Schuifplateaus. Om iedere wijn eenvoudig bereikbaar te houden, kunnen alle wijnkasten van EuroCave worden voorzien van onze Hand van de Sommelier schuifplateaus. Hierop kunt u tot wel twaalf flessen perfect stabiel opleggen, ieder in een eigen flessenhouder. De flessenhouders zijn geschikt voor iedere flestype, en kunnen eenvoudig verschoven worden, zodat ook Magnum- en Champagneflessen eenvoudig op het plateau passen.
  • Alarmsysteem. De meeste wijnkasten van EuroCave zijn voorzien van een alarmsysteem, dat u waarschuwt bij diverse problemen. Zo krijgt u licht- en geluidssignalen als bijvoorbeeld de temperatuur of luchtvochtigheid te lang afwijken van de ingestelde temperatuur, als de deur te lang open blijft staan of als het koolstoffilter vervangen moet worden. Zo bent u ervan verzekerd dat uw wijn altijd optimaal wordt beschermd, en kunt u er vele jaren zorgeloos van genieten.

Zoeken mobile