Europese kwaliteitsnormen

De wereldwijde welvaart stijgt in hoog tempo. Diverse voormalige derdewereldlanden hebben hun sterke punten herontdekt, en ontwikkelen zich tot industriële machten van formaat. Deze snelle groei is zonder meer indrukwekkend, maar kan niet alle zwakheden compenseren. Laaggeschoold personeel levert niet altijd vakwerk, en sluit eigen research and development uit. De honger naar meer groei leidt niet zelden tot gebruik van goedkope materialen of een toegeknepen oogje bij kwaliteitscontroles. En de constant veranderende situatie maakt dat fabrikanten hun assortiment en productieprocessen regelmatig aanpassen, waardoor de kwaliteit op zijn minst inconsistent mag heten.

Origine France Garantie

Origine France GarantieWilt u de zekerheid van kwaliteit, dan zijn Europese producten nog altijd ongeëvenaard. De wijnkasten en wijnrekken van EuroCave worden dan ook volledig in Frankrijk geproduceerd, door hooggekwalificeerde vakarbeiders en volgens de strengste kwaliteitseisen. En bovendien: is er enig ander land waar de passie voor wijn beter tot uiting kan komen in iedere stap van het productieproces? Het is daarom dat wij met trots mee kunnen delen dat EuroCave in 2012 het prestigieuze Origine France Garantie-label heeft verworven. Dit label wordt alleen toegekend aan producten waarvan:

  • minstens 50% van de kostprijs in Frankrijk wordt geproduceerd.
  • alle originele onderdelen in Frankrijk worden geproduceerd. 

Klik hier voor meer informatie over het Produce France Garantie-label.

Productieproces

Op welke manieren is de productiewijze van EuroCave superieur?

  • Uitgebreide kwaliteitscontrole: de eigen kwaliteitscontroles van EuroCave overtreffen de eisen van norm EN 60335. Zo testen wij alle wijnkasten en wijnkoelingen op 45 punten, waaronder de dichtheid van het koelcircuit en de elektrische veiligheid, voordat ze de fabriek verlaten.
  • Eigen onderzoek en innovatie: in 1976 heeft EuroCave de eerste wijnklimaatkast ontwikkeld, en sindsdien is innovatie een hoeksteen van ons bedrijf geweest. Nog altijd leidt ons onderzoek tot baanbrekende nieuwe technieken. Zie voor voorbeelden onze Neo wijnklimaatkasten.
  • Hoogwaardige materialen: voor onze systemen worden alleen de allerbeste materialen gebruikt. Zo zijn onze wijnkasten voorzien van aluminium binnenwanden met kelderreliëf, en zijn onze plateaus gemaakt van exotisch hout, wat perfect bestand is tegen een hoge luchtvochtigheid. Ook voor onze wijnrekken en wijnmeubels worden alleen de meest exclusieve materialen gebruikt.  
Duurzaamheid

druiventrosWijn is een natuurproduct. Hoe belangrijk een wijnkast ook is, het hoogste wijngenot begint met de vruchtbare bodem van de beste wijngaarden en de verkwikkende regenbuien die de druiven beroeren. Bij EuroCave zijn we ons daarvan bewust; respect voor duurzaamheid en de natuur is dan ook een hoeksteen van ons bedrijf. Zo stapten wij als eerste fabrikant van wijnkasten over op CFK-vrij koelmiddel, en is het hout dat we gebruiken voor onze wijnrekken en onderdelen afkomstig van door het SGS Audit Program goedgekeurde plantages. Alleen op deze manier kunnen wij onze klanten echt het allerbeste bieden.

Het voorlopige hoogtepunt in ons streven naar duurzaamheid is de introductie van de Pure wijnkasten. Met energieklasse A+ zijn de kasten uit de Pure-serie de meest zuinige op de markt. Uiteraard gaat dit niet ten koste van de kwaliteit en uitstraling, dus met de Pure haalt u zeker een juweeltje in huis. Lees meer over de Pure wijnkasten.

 

Zoeken mobile