Veelgestelde vragen

Hoewel wij er naar streven u complete en duidelijke informatie te verschaffen, kan het gebeuren dat er onduidelijkheden zijn. In deze FAQ is een selectie opgenomen van vragen die onze medewerkers recentelijk hebben behandeld. Kunt u het antwoord op uw vraag hier niet vinden, neem dan contact op met uw EuroCave-adviseur.

Wijnklimaatkasten FAQ

Kan ik rode en witte wijn in dezelfde kast bewaren?

Ja. Hoewel rood en wit op verschillende temperaturen geserveerd moeten worden, is de ideale bewaartemperatuur voor iedere wijn hetzelfde, namelijk rond de 12°C. In de Classic 1-zone wijnbewaarkasten van EuroCave kunt u de temperatuur instellen tussen 5 en 20°C. Als u naast wijn bewaren ook nog een voorraad flessen op drinktemperatuur wilt houden, beschikken de 2-zone en de 3-zone wijnkasten over speciale temperatuurzones.

Kan ik mijn wijnkast inbouwen?

Jazeker. EuroCave heeft daarvoor de Compact-serie ontwikkeld. De afmetingen van deze wijnkasten zijn perfect afgestemd op de standaardafmetingen van huishoudelijke apparatuur, en zijn dus ideaal om in te bouwen in bijvoorbeeld uw keuken of kast. De Compact-serie is leverbaar als 1-zone bewaarkast of als multi-zone serveerkast. Ook de andere wijnklimaatkasten van EuroCave kunnen worden ingebouwd, mits er een mogelijkheid tot afvoer van de warme lucht is.

Kan ik ieder type fles opleggen in mijn wijnklimaatkast?

Ja. Er zijn meerdere plateaus leverbaar die zijn aangepast aan verschillende flessoorten. Zo zijn de schuifplateaus verkrijgbaar als Universeel, Champagne of Magnum. Het aantal flessen wat op een plateau past varieert wel.

Is er verlichting mogelijk in mijn wijnkast?

Ja. Alle Classic, Compact en Pure wijnkasten zijn standaard uitgerust met amberkleurige verlichting, welke geen warmte en UV-straling afgeeft. U kunt ervoor kiezen de verlichting permanent te laten branden, of alleen wanneer de deur geopend is.

Ik wil graag een grote hoeveelheid van dezelfde wijn op serveertemperatuur houden, welke kast kan ik daarvoor het beste nemen?

De multi-zone wijnserveerkasten zijn geschikt om verschillende soorten wijn op serveertemperatuur te houden. Als u grote hoeveelheden van een soort op serveertemperatuur wilt leggen, bieden onze 1-zone wijnkasten uitkomst. In deze wijnbewaarkast beschikt u over één temperatuurzone die u in kunt stellen tussen 5 en 20°C. Daarmee kunt u dus ook een temperatuur van bijvoorbeeld 18°C instellen als u veel rode wijn heeft of 7°C als u juist veel witte wijn heeft.

Ga naar de pagina wijnklimaatkasten.

Gardevin wijnbewaarsysteem FAQ

Als Gardevin niet precies in mijn wijnkelder past, is het dan mogelijk het systeem op maat te maken?

Jazeker. De elementen met groeven en de afdekplaten kunnen tegen geringe meerprijs op maat gezaagd worden.

Is het systeem eenvoudig zelf op te bouwen?

Ja. U kunt de elementen eenvoudig in elkaar stapelen. Wel raden wij u vanwege het gewicht van de elementen sterk aan om grote stellingen met minimaal twee man op te bouwen.

Moeten de elementen van Gardevin aan elkaar gemonteerd worden met schroeven, cement of lijm?

Nee. De elementen passen perfect in elkaar en blijven door het gewicht stabiel staan. Montage met lijm of cement maakt een eventuele verplaatsing of verhuizing van het systeem vrijwel onmogelijk.

Ga naar de pagina Gardevin wijnrek.

Modulothèque wijnoplegsysteem FAQ

Het plafond van mijn wijnkelder varieert in hoogte. Kan ik Modulothèque toch plaatsen?

Jazeker. Dankzij de modulaire opbouw van het systeem kan de stelling eveneens in hoogte variëren en zo perfect in een gewelf of onder een schuin aflopend plafond geplaatst worden.

Het systeem is van hout. Heeft de hoge vochtigheid in een wijnkelder daar een schadelijk effect op?

Nee. Het eikenhout van Modulothèque is zorgvuldig bewerkt met lijnzaadolie, waardoor het systeem uitstekend is bestand tegen de hoge vochtigheidsgraad.

Mijn wijnkelder heeft een ongelijke vloer. Kan Modulothèque toch geplaatst worden?

Ja. Modulothèque is voorzien van verstelbare voetjes, die aan iedere vloer aangepast kunnen worden.

Kan ik ieder type fles opleggen in Modulothèque?

Ja. Er zijn meerdere plateaus leverbaar die zijn aangepast aan verschillende flessoorten. Zo zijn de schuifplateaus verkrijgbaar als Universeel, Champagne of Magnum. Het aantal flessen wat op een plateau past varieert wel.

Ga naar de pagina Modulothèque wijnoplegsysteem.

Modulorack wijnopslagsysteem FAQ

Kan ik de Modulorack aan de muur of vloer bevestigen?

Ja. Het systeem kan door middel van schroeven aan zowel de muur als de vloer bevestigd worden. Vanwege het gewicht van volle wijnkisten wordt het zeker bij hogere stellingen zeer sterk aangeraden gebruik te maken van deze mogelijkheid.

De Modulorack is van metaal. Gaat dat in een vochtige kelder niet roesten?

Nee. Het metaal is bewerkt met een zwarte epoxy-coating. Dit voorkomt dat Modulorack aangetast wordt door roestvorming.

Tot hoe hoog kan ik Modulorack plaatsen?

Wij adviseren maximaal vier modules hoog te stapelen. Dit betekent dat u in totaal acht kisten boven elkaar heeft, met een totale hoogte van 2 meter.

Als ik de kist naar voren trek, kan deze dan niet van het plateau afschuiven?

Nee. De plateaus zijn voorzien van stroeve rubberstrips waardoor de kist stevig op het plateau blijft staan.

Ga naar de pagina Modulorack wijnopslagsysteem.

Modulocube wijnrek FAQ

Kan ik de Modulocube eenvoudig zelf monteren?

Ja. Het installeren van het Modulocube wijnrek kan zonder gereedschap en is een kwestie van de module uitvouwen en vastzetten met de diagonale balk. Deze kunt u vervolgens aan de andere modules bevestigen met behulp van enkele pennen. Zo bouwt u in minder dan een halfuur met gemak een stelling van 9 Modulocubes op.

Kan ik de Modulocube aan de muur bevestigen?

Ja. Modulocube kan door middel van schroeven aan de muur bevestigd worden. Bij stellingen van twee modules of hoger raden wij u zeer sterk aan gebruik te maken van deze mogelijkheid.

Ga naar de pagina Modulocube wijnrek.

Wijnkoeling FAQ

Kan een wijnklimaatregelaar iedere ruimte veranderen in een wijnkamer?

Ja. Een berging, garage, zolderkamer of kelderkast, iedere ruimte kan een ware wijnkelder worden. Het is wel belangrijk dat deze ruimte goed geïsoleerd is. Als u de specifieke eisen per systeem wilt weten, bekijk dan de INOA Wijnklimaatregelaars of de splitkoelunits.

Ik heb al een kelder. Is een wijnklimaatregelaar voor mij ook interessant?

Ja. Niet iedere kelder is per definitie een wijnkelder. Gewone kelders kunnen ook blootstaan aan temperatuurschommelingen, een slechte vochtigheidsgraad of te weinig luchtcirculatie. De klimaatregelaars van EuroCave lossen deze problemen op.

Wat is de maximumcapaciteit van de wijnklimaatregelaars?

Dat is afhankelijk van het systeem. De kleinste unit, de INOA25, kan een ruimte tot 25 m³ in een wijnkelder veranderen. De INOA50 heeft een capaciteit van maximaal 50 m³. De SPK wijnkoelunits zijn leverbaar voor iedere ruimte. Wilt u specifiek advies, neem dan contact op met uw EuroCave-adviseur.

Ga naar de pagina wijnkoelingen.

Zoeken mobile