Wijnadvies

Het belangrijkste onderscheid tussen EuroCave en alle concurrenten, is dat wij als enige vanaf het begin zijn gespecialiseerd in systemen om wijn te bewaren en te serveren. Daardoor leveren wij niet alleen kwalitatief de beste producten, maar kunnen wij u ook deskundig advies geven over alles wat betrekking heeft met de wijn. Dat begint natuurlijk met een wijnbewaar- of serveersysteem, maar wij willen meer bieden.

Wijn bewaren Wijn bewaren
Goede wijn kan met de jaren nog veel beter worden. Daarvoor is het echter wel noodzakelijk dat de wijn onder de ideale omstandigheden wordt opgelegd. Daarbij kunt u denken aan:
  • De temperatuur. Deze ligt idealiter tussen de 10 en 14°C, en is het hele jaar stabiel.
  • De luchtvochtigheid. De ideale luchtvochtigheid ligt zo rond de 60-75%.    
  • Meer over wijn bewaren...
Wijn serveren Wijn serveren
Wijn serveren is een kunst op zich. Niet voor niets doorlopen de beste sommeliers een moeilijke training. Zij moeten rekening houden met bijvoorbeeld:
  • De perfecte serveertemperatuur. Deze is voor iedere wijn anders, en moeilijk te realiseren.
  • Het decanteren en karafferen.
  • Meer over wijn serveren...
Wijntips Tiparchief
In de loop der jaren heeft EuroCave veel vakkennis verworven over alle aspecten van het bewaren, serveren en drinken van wijn. Enkele opmerkelijke tips willen wij u niet onthouden.
  • Hoe kunt u uw wijncollectie verhuizen?
  • Hoe bouwt u naar eigen smaak een collectie op?
  • Meer wijntips...
Wijnjaren Wijnjaren
Als u uw wijnen oplegt in een mooie wijnklimaatkast of wijnkelder, doet u dat natuurlijk om er over enkele jaren nog meer van te kunnen genieten. Maar hoe weet u nu wanneer welke wijn op zijn hoogtepunt is? Uiteraard is proeven de beste manier, maar als u dat te vroeg of te laat doet, riskeert u de wijn die u zoveel jaar gekoesterd heeft. Raadpleeg voor iets meer houvast dit overzicht van wijnjaren...  
Wijnweetjes Wijnweetjes
Weet u hoeveel bubbels er gemiddeld in een fles Champagne zitten? Of waar de kleinste wijngaard ter wereld ligt? Misschien bent u meer geïnteresseerd in enkele wijze wijncitaten voor een diner of toost. Hoe dan ook, op deze pagina vindt u een selectie interessante wijnweetjes waarmee u uw kennis van wijn nog beter kunt demonstreren. Lees verder voor onze wijnweetjes...

Zoeken mobile